dinsdag 8 oktober 2013

BJORN BORG CARRIERE

Zijn jeugd
Bjorn Borg Rune werd geboren in de Södertälje op 6 juni 1954. . Tijdens een toernooi won zijn vader een tennisracket die hij aan zijn zoon gaf. Vanaf die dag werd de Zweed fanatiek tennisser. Hij had een voor die tijd typische manier van spelen. Hij gebruikt topspin en speelde met een twee handige backhand, Dit was ongebruikelijk in die tijd. Op zijn 15e won hij het Wimbledon voor de jeugd.

Zijn professionele carriere
Zijn eerste grote prijs behaalde zijn net voor zijn 18e, in Rome. Borg brak meteen record door als jongste tennisser ooit om Wimbledon te winnen in 1976. Hij was toen net 20 jaar oud geworden. Dit record werd in 1985 gebroken door Boris Becker, die 17 was toen hij Wimbledon de eerste keer won. In totaal zou Bjorn Borg Wimbledon vijf keer achter elkaar winnen. De laatste keer, in 1980 speelde hij de finale tegen John McEnroe. Deze wedstrijd wordt nog steeds gezien als de beste Wimbledon finale ooit.

In totaal won Bjorn Borg 11 Grand Slam titels. Zijn laatste Grand Slam- overwinning was op Roland Garros in 1981. Hij won dit toernooi zes keer in totaal. Dit wordt alleen geëvenaard door Rafael Nadal in 2011. In 1983 stopte Bjorn Borg Boxers op zijn zesentwintigste abrupt met tennissen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten